Grasset - płyn rozpuszczający tłuszcze 1l
- Grasset - Szybkodziałający, alkaliczny środek chroniący przed korozją. Posiada optymalne właściwości rozpuszczające. Stosowany z zimną i z ciepłą wodą. Ma przyjemny, łagodny, cytrusowy zapach. Usuwa bez trudu pozostałości po tłuszczach i olejach pochodze
Grasset - butelka 1l
Płyn rozpuszczający tłuszcze
Grasset - szybkodziałający, alkaliczny środek chroniący przed korozją. Posiada optymalne właściwości rozpuszczające. Stosowany z zimną i z ciepłą wodą. Ma przyjemny, łagodny, cytrusowy zapach. Usuwa bez trudu pozostałości po tłuszczach i olejach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
Obszar zastosowania:
Do mycia wodo- i zasadoodpornych podłóg, ścian i powierzchni roboczych w zakładach przetwórstwa spożywczego, np. w dużych kuchniach, rzeźniach i ubojniach, mleczarniach, serowarniach, piekarniach, szpitalach, hotelach. Nadaje się także do urządzeń wytwarzających pianę. Dzięki ochronie antykorozyjnej do stosowania m.in. także na eloksalowanych powierzchniach aluminiowych. Nie stosować na powierzchniach wrażliwych na działanie zasad, np. linoleum i lakier dyspersyjny.
Sposób użycia:
Przed pierwszym użyciem należy sprawdzić w niewidocznym miejscu odporność materiału na działanie produktu.
Mycie bieżące (mycie powierzchni podłogowych):
50‒200 ml na 8 L wody. Zużycie: 0,5‒1,0 ml/m². Mycie bieżące (mycie maszynowe na mokro): 50‒200 ml na 8 L wody. Zużycie: 1,0‒2,0 ml/m².
Mycie bieżące (mycie powierzchni ponadpodłogowych):
50‒200 ml na 8 L wody. Zużycie: 0,5‒1,0 ml/m². Mycie gruntowne (mycie maszynowe na mokro): 1 L na 8 L wody. Zużycie: 40,0 ml/m².
Mycie pianą:
Wlać nierozcieńczony produkt do pojemnika. W zależności od zabrudzenia wybrać ustawienie dyszy od 1:4 do 1:10, nanieść pianę na powierzchnię i po krótkim czasie spłukać powierzchnię wodą. Zużycie: 20,0 ml/m². Usuwanie uporczywych zanieczyszczeń: Produkt stosować bez rozcieńczania z butelki ze spryskiwaczem. Zużycie: 5,0 ml/m². Powierzchnie i urządzenia kuchenne, które mają bezpośredni kontakt z żywnością, po odczekaniu czasu na zadziałanie, wypłukać dokładnie wodą pitną. Woda o temperaturze 40-60°C przyspiesza skuteczność działania produktu w przypadku uporczywych zanieczyszczeń tłuszczem. W przypadku osadów tłuszczu lub białka produkt dozować w odpowiednim stężeniu (zimny), a podczas szorowania nanieść na podłogę gorącą wodę ze zbiornika ługowego maszyny.
Produkt profesjonalny - niedostępny w marketach i drogeriach stosowany w wielu hotelach, restauracjach.